Verbouw stal Buitenwerkplaats Starnmeer

Opdrachtgever
Op de Buitenwerkplaats wordt in alle rust gewerkt aan creatieve projecten en landschappelijke projecten. De plek is bovendien uitermate geschikt voor alle soorten zakelijke of professionele retraîtes. Schrijvers, musici, ontwerpers, onderzoekers en bedrijven vinden hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om ideeën op te doen en uit te werken. Ruimte met uitzicht op het weidse polderlandschap van LaagHolland. Rust om te kunnen denken en tot nieuwe inzichten te komen. website Buitenwerkplaats

Mijn rol
Bouwkundige uitwerking en ondersteuning van de opdrachtgever in bij het verbouw van de stal .

  • documenten en tekeningen maken voor de indiening van de bouwaanvraag
  • bouwkundige uitwerking in de uitvoeringsfase, inclusief wanduitslagen van de houten gevelelementen, vloerbalklagen
  • contact en offerten opvragen bij leverancier, waaronder maatwerk sporenkap en houten kozijnen met driedubbelglas en maatwerkdetaillering.
Bouwkundige uitdagingen
  • schuimbeton fundering
  • houten gevels met duurzame isolatie en I-liggers
  • maatwerkdetaillering kozijnen
  • gevelopbouw en verdeling

Situatie
Het hoofdgebouw van de BUITENWERKPLAATS is een grote, herbouwde stolpboerderij. Die stolp staat samen met een aantal bijgebouwen op een langgerekt perceel tegen de dijk van het Noord-Hollands kanaal. Van rechts naar links in deze tekening: de stolp, de werkplaats en de stal rondom het centrale plein. Vast aan de stal, verder naar links de toekomstige ateliers (nu nog lege loodsen) die beschutting bieden aan de boomgaard.

bestaande voor en zijgevel stal buitenwerkplaats.jpg bestaande achtergevel stal buitenwerkplaats.jpg situatie buitenwerkplaats
<
>
bestaande voor- en zijgevel stal en loodsen